2008. január 10., csütörtök

Milyen gyakran mutat ki a teszt hamis eredményt és mi okozza ezt?

Ha túl korán végzi el a tesztet, hamis eredményt kaphat. A terhességi teszt azt mutatja nem terhes, ám valójában az lehet. Ez félrevezető lehet, így nagyon fontos, hogy figyeljen oda, hogyan és mikor végzi el a tesztet.

A hamis eredénynek számos oka lehet.

Korai tesztelés

Az egyik oka a hamis eredménynek az, ha túl korán végzi el a terhességi tesztet. A terhességi tesztek a testünkben képződő hCG nevű terhességi hormont mutatják ki. Ez a hormon folyamatosan termelődik, ám biztosan csak a 10-14-ik nap után lehet kimutatni. Ha túl korán végzi el a tesztet, az eredmény nem pontos. A beágyazódás megtörtént, de a test még nem mutatja jeleit a terhességnek.

Rossz használat miatti hamis eredmény

Előfordulhat az is, hogy nem tartja a tesztet elegendő ideig a vizeletben, így az eredmény hamis. Az ellenkezője is megtörténhet, vagyis túl sok ideig tartja a tesztet a vizeletben.

Ha a terhességi teszt negatív eredményt mutat, ám Ön úgy gondolja, hogy terhes, várjon egy pár napot, és ismételje meg a tesztet. Egy negatív jel jelentheti azt, hogy nem terhes, hogy túl korán tesztelt, vagy rosszul használta a tesztet.

Nincsenek megjegyzések: