2008. január 20., vasárnap

Alhasi fájdalmak a második harmadban

Alhasi fájdalmak a második harmadban, általánosságban beszélve, aggodalomra adhatnak okot. Enyhébb fájdalmak előfordulhatnak a terhesség bármelyik szakaszában anélkül, hogy komoly probléma állna ennek hátterében.

Gyengébb és gyakrabban előforduló fájadaloma terhesség második harmadában, nem feltétlenül adnak okot aggodalomra. Azonban ha ez a fájdalom erős, hosszan tartó, esetleg jön-megy, vérzés kíséri, mindenképpen forduljon orvoshoz. Ha a fenti tünetek, (hosszan tartó fájdalom, vérzés) a terhesség bármelyik szakában is megjelennek,
menjen el orvosához.

Saját tapasztalat:

Terhességem második harmadában, többször is éreztem menstruációs fájdalmakat, de soha nem volt annyira fájdalmas, hogy azt gondoltam volna, hogy megindult esetleg a szülés. Egyik éjjel azonban, 23 hetes terhesen, kissé erősebbek lettek a fájdalmak, jöttek-mentek, és már annyira aggasztott, hogy alig tudtam aludni. Másnap reggel elmentem az orvoshoz, ahol megvizsgáltak, majd beutaltak a kórházba. Ott újabb vizsgálatok vártak rám, és megállapították, hogy nincs semmi probléma, valószínűleg csak Braxton Hix, vagyis gyakorló összehúzódások. A méh olyen módon készül a szülésre, hogy a szülés közben történő méh összehúzódásokat gyakorolja, kevésbbé fájdalmas módon. Félelemre nem ad okot, de ha Ön úgy gondolja, a fájdalom nem csupán gyenge másolata a valódi szülési fájdalmaknak, mindenképpen keresse fel orvosát!

Nincsenek megjegyzések: